Om meg

Hei – og velkommen inn!

Jeg er Britta Gulbrandsen. Hjertet og drivkraften bak Steg for Steg.
Det absolutt beste i mitt liv er å gjøre en forskjell for andre, å være den ene som gjør at du eller dere får en opplevelse, et råd, en modell eller ny kunnskap som gir deg, ditt team eller dine nærmeste en større opplevelse og økt verdiskapning.

Mitt mål er å formidle opplevelser, kunnskap og verdier utenfor det du kjenner fra før – eller løfte fram glemt kunnskap. Jeg ønsker å løfte deg, ditt team eller din virksomhet til nye høyder, slik at prestasjonene blir enda bedre og videre gir sluttkunden eller -brukeren et enda bedre produkt og liv.

  • Jeg vil skape refleksjon og gi ny kunnskap til veiledere og saksbehandlere i NAV.
  • Gi ledere i NAV verktøy og ideer til å endre måten det tenkes om enkeltindividet og hvordan få brukerne fortest mulig ut i arbeid igjen.
  • Gi rektorer i ungdoms- og videregående skole nye verktøy og tanker om hvordan forberede ungdommene på voksenlivet, valg av karrière og sette fokus på god psykisk helse!
  • Jeg ønsker å gi opplæring til ledere og saksbehandlere i PPT og BUP, hvor jeg gir et bilde av grunnleggende syn på mennesker og utvide deres bilder av barna, foreldrene og familiene de jobber for – fra et brukerperspektiv.

Så hvem er jeg og hvorfor skal du velge meg?

Jeg har alltid drømt, drømt om å hjelpe andre, gjøre livet lettere for dem som av en eller annen grunn sliter og som finner seg selv i en kamp i systemet. Gjøre en forskjell, for et godt liv – Steg for Steg!

Utgangspunktet for drømmene og vissheten om at det er dette jeg skal jobbe med, ble lagt for mange år siden, da jeg selv var barn og ungdom, og en av de som ”ikke passet inn”. Reisen har vært lang og til tider ganske kronglete, men det er også den som har gjort meg til den jeg er.

I 2000 fikk min reise nye kapitler og aspekter da jeg ble mor for første gang, til et annerledes barn. Det er de færreste som syns det er ”enkelt” å bli mor når man ikke har prøvd det før, men for meg (og førstegangspappaen jeg er gift med) ble det nok en smule mer utfordrende enn vi noen gang kunne ha forestilt oss. Lykken slo til igjen i 2005 da vi fikk enda et annerledes barn, og selv om vi hadde ”gjort det før” brakte dette barnet med seg nye utfordringer. Hjemme hos oss deler vi nå til sammen 11 diagnoser, blant annet ADHD, Tourettes, astma, allergi, migrene, Ehler-Danlos syndrom og fibromyalgi.

En familie består både av den historien familien skaper sammen og det den enkelte tar med seg inn, og både min mann og jeg har vår egne spesielle historier. Min har mange aspekter, den ligner til forveksling på en berg-og-dale bane, med flytting til et annet land, mobbing og andre ”uheldige” hendelser som har preget mitt liv og mine valg. I 2004 fikk jeg – endelig – en ADHD diagnose og etter hvert hjelp, noe som virkelig gjorde en endring for meg og resten av familien. Det ”å vite”, kunne forstå, legge til rette og gjøre tiltak, var og er uvurderlig.

Det er beintøft å stå opp i egne utfordringer, sykdom og tung bagasje, samtidig som ens egne barn sliter. Ekteskapet, hverdagen, familien rundt og forholdet til vennene blir alt sammen satt på prøve og preget av det familien står midt opp i. Mange år med mangel på søvn, forskjellige bekymringer og et nettverk som falt sammen, samtidig som en løper fra legetime til behandlinger og møter, fyller ut skjemaer og tar en av «sytten» telefoner den uken, gjør noe med deg … både som enkeltperson og i ens relasjon til menneskene og samfunnet rundt.

”Remind yourself it’s okay not to be perfect.”

Og mange ganger tenkte jeg at nå orker jeg ikke mer … nå gir jeg opp!
Det var og er i grunn aldri noe alternativ. Det ligger ikke i min natur å gi opp, det gjør det der i mot å stå på! Å reise seg opp igjen, gå på med krum hals, finne nye løsninger og ”nye veier til Rom”. Etter hvert som dagene gikk, kom også vissheten om at dette kunne ikke ”være alt”. Alle mine (dyrkjøpte) erfaringer og opplevelser, all den kunnskapen og kompetansen jeg har opparbeidet, det måtte jo kunne brukes til noe!

«Never give up – Never stop trying – Never stop fighting.»

Vårt løp sammen som familie startet tidlig på 90-tallet, og det har til nå  vært preget av utvidet kontakt med alle aspekter av hjelpeapparatet, med en særlig tyngde de siste ti årene. Vår lille families opplevelser og utfordringer har gitt meg, som person, mamma og kone, en enorm og utvidet kunnskap om både diagnoser, helsevesen, NAV, psykisk helse, kommunal tjenester og støtteordninger. De har i tillegg bidratt sterkt til at jeg har valgt å ta den utdannelsen jeg har og starte mitt eget firma.

En kundes sitat sier det kanskje best: ”Du har både utdannelse, faglig og personlig tyngde som gjør at du gir både dybde, riktig og viktig kunnskap, og den innsikten vi trenger for å lære noe nytt om de menneskene vi jobber med til daglig. Alle som jobber direkte med mennesker til daglig bør høre et av dine foredrag! Det handler jo faktisk om menneskesyn og å tenke utenfor boksen. Viktig!”.

“Life isn’t about waiting for the storm to pass.. It’s about learning to dance in the rain.”

Tidligere erfaring

Fra mitt tidligere liv har jeg en bachelor i økonomi/administrasjon med spesialisering i sosial logistikk. Videre har jeg også prosjektledelse på masternivå og har utdannelse i både spesialpedagogikk og veiledning. Jeg  sertifisert Master NLP coach og har fire sertifiseringer som High Performance Coach hos Brendon Burchard i tillegg til utdannelse som ADHD Coach.

Tidligere har jeg tilegnet meg bred erfaring innen både private og offentlige bedrifter, rådgivning, veiledning, drift, prosjekter, administrasjon og regnskap. Jeg har vært innom ulike roller innen styrearbeid, likepersonarbeid, brukermedvirkning og erfaringskonsulent, og også opparbeidet meg erfaring innen ungdomsarbeid, drift av barnehage, FAU, politikk og andre frivillige organisasjoner. Se ellers min LinkedIn profil for mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.