Livet med ADHD

Livet med ADHD – eller livet uten? Er det egentlig noen forskjell?ADHD hjernebilde
Uansett hva man kaller det, hvilken boks man putter det i eller hvilken farge det har, så er det en del av de som lever med diagnosen, som meg.
En del av min personlighet, min fortid, nåtid og fremtid, en del av livet mitt. Å leve med en medfødt diagnose, sykdom eller et syndrom setter preg på livet, uansett om man vil eller ikke, og det er dette livet jeg kjenner.

  • Diagnosen er noe jeg har, ikke noe jeg er.
  • Den legger noen begrensninger for meg samtidig som den åpner muligheter som jeg ikke ville hatt ellers.
  • Den definerer ikke hvem jeg er, men er en del av det jeg har blitt.

Om du hører meg på foredrag eller på et kurs, om du leser bloggen min eller «ser» meg på sosial medier, møter du den samme. Det er et mål for eg å dele livet med ADHD, slik som jeg og min familie kjenner det, dele mine tanker, følelser og opplevelser. Det kan være innlegg om hva ADHD er, hvordan det arter seg for meg og andre, hva forskningen sier, hjelpemidler og -instanser, strategier og metoder du kan bruke og mennesker du kan kontakte. Mitt ønske er at du her skal finne noe av den informasjonen jeg selv har funnet fram til – og fortsatt graver opp – underveis på min ferd.

 

Grant me the Serenity to accept the things I cannot change,
the Courage to change the things that I can and
the Wisdom to know the difference.
(Reinhold Neibuhr, 1940)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.